Qui som?

Sílvia Molins i Francesc Ollé. Espectacles, formació teatral, i més!

Sensedrama Teatre neix el 2001, quan vuit actors de l’Institut del Teatre creen una companyia per a tirar endavant un projecte comú: Les tres germanes, d’Anton Txèkhov. Aquest espectacle s’estrena a la Sala Maria Plans de Terrassa, en coproducció amb el Centre Dramàtic del Vallès, i, fins a finals del 2002, es representa en diversos espais, com la Sala Muntaner de Barcelona.

Així comença tot: l’inici de la professionalització. Més tard, sorgeixen nous reptes, i cadascú segueix el seu camí. Fins que, el 2007, la Sílvia Molins i el Francesc Ollé, actors de la companyia, decideixen tornar a engegar Sensedrama Teatre. Després de Les tres germanes i d’haver treballat junts en altres espectacles, comencen a saber com volen fer teatre. Volen gaudir, comunicar, experimentar, arriscar i, sobretot, emocionar i emocionar-se.

A partir d’aquí, la companyia desenvolupa una trajectòria que la duu a crear i tirar endavant, cada vegada més, diversos espectacles i projectes, ja siguin propis o bé en col·laboració amb altres professionals o companyies. Inicialment, cal destacar Som tres: la lluna, jo i l’ombra que em seguia, Els pirates de la platja (encàrrec de la Diputació de Barcelona) i Els secrets del fons del mar. Posteriorment, Il·luminats, que coprodueixen amb la Cia. de Teatre Frec a Frec, així com diversos espectacles familiars i de contes, els quals van girant pel territori. I continuen endavant, amb la creació de nous espectacles.

D’altra banda, el 2010, Sensedrama Teatre passa de no tenir seu a ser companyia resident a l’Ateneu Torrellenc de Torrelles de Llobregat. I, també, engega l’escola de teatre del mateix lloc: Sensedrama Aula de Teatre. Arrel de la bona experiència obtinguda amb aquest projecte, posteriorment exporta el seu model d’escola de teatre a Begues, Tiana (juntament amb l’Agrupació Artística del Casal de Tiana) i St. Andreu de la Barca. Aquí, el 2014, comença l’activitat de l’Escola de Teatre Sensedrama del Casino. Així mateix, realitza diferents tallers de teatre arreu, per a primària, secundària, adults i altres col·lectius, a través de Sensedrama Tallers de Teatre.

Per últim, cal destacar la seva àrea orientada a les animacions i espectacles fets a mida, per a particulars, empreses i públic familiar: Sensedrama Espectacles a Mida.

“El teatre és com el pòquer: mai, per molt bona jugada que tinguis, no estàs segur de guanyar. Sempre hi ha un fantàstic interrogant.”

Anna Lizaran