Contes i mites irlandesos i celtes

Direcció i dramatúrgia: Sílvia Molins / Francesc Ollé
Intèrpret: Francesc Ollé
Tècnic: Sílvia Molins / Lluís Garcia
Disseny gràfic: Eulàlia Campderrós Alsina
Comunicació: Francesc Ollé
Una producció de Sensedrama Teatre
Amb la col·laboració de l’Ateneu Torrellenc, l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de les Empreses Culturals
Durada: 50 min.
Edat recomanada: Infantil i Primària (4-10 anys)

#contesimitesirlandesosiceltessd

#contesimitesirlandesosiceltes

Espectacle de contes, basat en llegendes, mites i personatges fantàstics d’Irlanda i altres països celtes.

Us agraden els contes de bruixes, fades, mags i éssers fantàstics i sobrenaturals? Coneixeu els mites i llegendes de la màgica i antiga Irlanda? Si voleu descobrir com l’Oisín, el guerrer, va anar a la llegendària terra immortal on la gent mai no envellia, o com en Rhys es va enamorar perdudament de la Dama del Llac, escolteu els contes i imagineu la resta, perquè de ben segur, viureu un viatge apassionant i ple d’aventures.

Les llegendes i mites celtes sorgeixen a l’Edat del Ferro, i s’estenen per l’Europa Occidental des de l’Àsia Menor passant per l’actual Itàlia, Alemanya, França, Espanya i la Gran Bretanya. N’hi ha de galeses, escoceses, irlandeses… En aquesta ocasió, ens endinsem principalment en les irlandeses, així com una de galesa.

La cultura i les tradicions d’Irlanda són uns dels exemples més ben conservats de la mitologia celta. Aquestes estan fortament relacionades amb la pròpia realitat del país: la seva gent, la geografia, i fins i tot, el clima. Ens proporcionen explicacions màgiques per a fenòmens naturals, com per exemple que la boira protegia aquesta terra de les invasions.

També s’explica que Fionn va construir un sender de pedres que creuaria el mar des d’Irlanda fins a Escòcia per a poder viatjar fins allà sense mullar-se els peus, però la cosa es complica quan apareix el gegant escocès Benandonner. Aquesta és la llegenda que explica el paratge natural de pedres anomenat «La calçada del gegant». I també coneixerem la llegenda d’en Cú Chuláinn, un altre gran heroi irlandès.

En aquestes terres, també existeixen homes d’una sola cama, guerrers forçuts amb poderosos artefactes màgics, bruixes que embauquen fins el més llest dels prínceps i guerrers, i un llarg etcètera. En aquesta sessió de contes, en repassarem uns quants, i així, farem volar la imaginació i aprendrem alguna cosa més d’aquesta meravellosa i fantàstica illa, un pèl desconeguda per a molts/es de nosaltres.

ESPECTACLE DE TEXT, TITELLES I OBJECTES, ADREÇAT A PÚBLIC FAMILIAR I ESCOLAR, A PARTIR DE 4 ANYS.

Tornar a dalt de tot