Caga, Tió!

Direcció i dramatúrgia: Sílvia Molins
Intèrpret: Sílvia Molins / Francesc Ollé
Tècnic: Lluís Garcia
Disseny gràfic: Eulàlia Campderrós Alsina
Comunicació: Francesc Ollé
Una producció de Sensedrama Teatre
Durada: 30/50 min. (segons versió)
Edat recomanada: Infantil i Primària (3-8 anys)

Espectacle-animació nadalenca, sobre la tradició de fer cagar el tió.

Per Nadal, arriba el tió a totes les cases, a les escoles, a les biblioteques, i a tot arreu. Però d’ón ve el tió? Quina és la seva història?

El tió proporcionava escalfor a la llar familiar, però aquest element quotidià esdevindria quelcom màgic. Així mateix, proporcionava protecció, i rebia ofrenes i oracions per tal d’assegurar la seva generositat. Aquesta tradició ha arribat fins als nostres dies, però la diferència és que en lloc d’un ritual propi de les persones adultes ha passat a ser una tradició adreçada als infants.

Abans, el tió solia cagar neules, torrons, fruits secs, que servien per a les postres de Nadal, i actualment també caga petites joguines. El mèrit d’aquesta tradició d’origen rural és que conté les essències del Nadal pagà i és adaptable a qualsevol família o col·lectiu, sigui o no creient.

Amb aquest espectacle, descobrirem tot això i molt més, combinant la narració de la història del tió amb cançons nadalenques i la cançó tradicional. I farem cagar el tió plegats, perquè ens porti força sorpreses.

Aquest espectacle està adreçat als més petitons i petitones, i té una durada d’uns 30 min. També existeix la versió de 50 min., amb més contes de Nadal i cançons tradicionals.

ESPECTACLE-ANIMACIÓ DE CONTES I CANÇONS, ADREÇAT A PÚBLIC FAMILIAR I ESCOLAR, A PARTIR DE 3 ANYS.