Francesc Ollé

“Dels alumnes que vaig tenir ocasió de dirigir en un taller de l’Institut del Teatre sobre el text de “Maria Estuard” de Schiller, tinc un record molt especial i immillorable del Francesc Ollé. Al llarg dels meus vint-i-cinc anys de docència, m’he trobat amb molts pocs alumnes com en Francesc. Es tracta d’uns alumnes amb unes condicions tècniques i artístiques que ja els fan destacar des del mateix moment d’ingressar a l’Institut i que en fan de seguida un exemple i un líder natural pels seus companys. Després, ja abans que obtingués el títol oficial d’interpretació, vaig incorporar en Francesc a l’espectacle “Aquest serà el principi“ d’homenatge a l’escriptora Anna Murià.”

FELIU FORMOSA

Actor, director teatral, professor de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, escriptor, traductor, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2005) i Premi Nacional de Teatre (2007), entre d’altres.

#enfrancescollé

Actor, professor d’Interpretació i director artístic de Sensedrama Teatre.

El Francesc Ollé ha participat en una gran varietat de projectes artístics que passen pel teatre de text, el teatre musical, el teatre social o el teatre de carrer. És Llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Ha treballat amb directors com Dolors Vilarasau, Empar López, Mariano Pensotti, Konrad Schiedrich o Feliu Formosa, entre d’altres, així com en nombrosos muntatges de teatre familiar.

Cal destacar el seu treball a Pedra i sang (des del 2011), espectacle que es representa cada Nadal al Monestir de St. Cugat del Vallès, que habitualment assoleix gran èxit de públic i on en Francesc interpreta en Berenguer de Saltells, un dels protagonistes. També, 12 homes sense pietat (2010) i El retrat de Dorian Gray (2011), que van assolir un gran èxit, al Teatre del Raval de BCN. Així mateix, val a dir que ha treballat amb la Cia. de Teatre Frec a Frec, la qual compta amb una àmplia trajectòria en l’àmbit del teatre social o de valors.

És membre fundador de Sensedrama Teatre, companyia on treballa preferentment a l’actualitat, com a actor, i fent tasques de gestió i producció. També exerceix de director i professor a les escoles de teatre que gestiona la companyia, així com amb Sensedrama Tallers de Teatre, arreu.

Ha treballat també com a actor per a la televisió, ha rodat diversos anuncis publicitaris i té experiència en el doblatge.

En l’àmbit de la docència, ha impartit tallers de teatre arreu, per a alumnes de primària, secundària i adults, a través de la Diputació de Barcelona i Calaix de Cultura, entre d’altres.

Així mateix, té una àmplia trajectòria en el camp dels espectacles a mida. Ha treballat en multitud de projectes creats expressament per a particulars, empreses i públic familiar, com a actor i director de projectes artístics.