Macedònia de poemes

Direcció i dramatúrgia: Sílvia Molins
Intèrpret: Sílvia Molins
Tècnic: Lluís Garcia
Disseny gràfic: Eulàlia Campderrós Alsina
Comunicació: Francesc Ollé
Una producció de Sensedrama Teatre
Durada: 45 min.
Edat recomanada: Infantil i Primària (4-10 anys)

#macedòniadepoemes

Sessió de poesia per a infants.

Us agrada cantar cançons? I fer rodolins? La poesia pot ser com una bona macedònia: variada, plena de colors i molt entretinguda. Si us atrau el que us acabo de dir, gaudireu de valent escoltant versos i inventant-vos la vostra pròpia macedònia.

En aquesta sessió, concebuda per a infants, recitem, cantem, ballem i gaudim de totes les formes en què se’ns pot presentar la poesia. Ens apropem a ella com un joc, perquè els infants, tot divertint-se, coneguin totes les seves possibilitats: dites, refranys, poemes il·lustrats, endevinalles, embarbussaments, cançons, poemes inacabats, cal·ligrames…

El repertori ha estat seleccionat tenint en compte qualitat i varietat, no només d’autors/es i tipologies de poesia, sinó també per tal que sigui adequat per a petits i grans. Alguns dels poemes seleccionats no han estat escrits expressament per a infants, però mostren alguna característica que els fa especialment atractius per a ells, al nostre parer.

Aleshores, hem inclòs poesies de la conegudíssima Joana Raspall, així com Lola Casas, Ricard Bonmatí, Miquel Martí i Pol, Josep Carner i Joan Salvat-Papasseit, entre d’altres. I també, un munt de refranys i dites, tradicionals i anònimes, que formen part d’un llegat cultural viu, i que només es perpetua de forma oral i popular.

Així doncs, fem arribar aquest regal als més menuts i divertim-nos una bona estona, escoltant i compartint poesia, fent volar la imaginació, i posant-li ritme, colors i sensacions. Bon profit!

SESSIÓ-TALLER DE POESIA I CANÇONS, ADREÇAT A PÚBLIC FAMILIAR I ESCOLAR, A PARTIR DE 4 ANYS.